Bu yazıda ürün tanımları hakkında bilgileri sizinle paylaşacağım. Ürün tanımınız ürününüzün ortak pazar yerlerde satılabilmesi ve müşteri tarafından dikkat çekilebilmesi için doğru kelimeler ile listelenmelidir. N11, Hepsiburada, Gittigidiyor ve Amazon’da ürün listelemelerini ve sipariş yönetimi tek bir uygulama ile yapabilirsiniz. Hesap Co; Entegrasyon Uygulaması ile ürün tanımını oldukça kolay bir yolla yapabilir, ürünlerinizi tüm e-ticaret platformlarında aynı anda satışa çıkartabilirsiniz. Üye olarak 30 gün ücretsiz deneyebilir, memnun kalırsanız aylık 29 liradan başlayan ücretlerle devam edebilirsiniz.
Ürün tanımları altına listelenmiş toplam 6 sayfa mevcut.
Bunlar;
- Ürün ekleme
- Ürün listesi
- Ürün özellikleri
- Özellik değerleri
- Kombinasyonlar
- Kombinasyon değerleri.
İlk olarak “hesap.co” sitesine giriş yapın. Ardından “Ürün Tanımları” altına listelenmiş “Ürün Ekle” bölümüne girelim ve ekranımıza gelen görselde de gördüğünüz üzere 5 ürün bilgisi isteniyor sizden. Bunlar fotoğraf, ürün kategorisi, ürünün özellikleri vs..
Yapmanız gereken ürününüz hakkında doğru olacak bir şekilde bilgileri bu sayfadaki boş alanlara yazmak. Fakat yanlış bilgi ile müşterilerinize ulaşma sıkıntısı çekebilirsiniz. Örneğin siz Telefon satışı yapmak istiyorsunuz. Fakat bu ürününüzün kategorisi elektronik eşya başlığı altında olması gerekirken siz bu ürünü tekstil başlığı altına yerleştirirseniz ürününüzü almak isteyen bir müşteri size ulaşmakta büyük zorluk çekebilir.
Ürününüzün gerekli bilgilerini girdikten sonra ekranın sağ üstünde “Kaydet ve Devam Et” Butonuna tıklayarak sonraki işlemlere geçiş yapabilirsiniz.
Ürün bilgileri kısmına ürününüzün bilgilerini yerleştirdikten ve kaydettikten sonra sırada ürününüzün fotoğrafı, fotoğrafları var. Unutmayın öncekinden bir sonraki bölüme geçmek için detayları girip kaydetmeniz şarttır.
Sırada Ürün Varyantı var.
Sku nedir.. Sku: Stock Keeping Unit Türkçe karşılığı Stok tutma birimi. Ürününüzün çeşit sayısı, ürün türü.
Gtin: Küresel ticaret madde numarası. Ticari ürünlerin üzerinde bar kodlara basılmış şekilde yer alan, ürün
çeşidini dünya üzerinde özgün (tekrar etmeyen) olarak tanımlayan numaraya GTIN denir.
Kombinasyon çeşitleri de girildikten sonra karşımıza ürünümüzün özelliklerini isteyen sayfa çıkıyor.
Son olarak E-ticaret ayarları.. Burada yapmanız gereken basit. Ürününüz N11 de satılsın istiyorsanız N11’i, Gittigidiyor’da satılsın istiyorsanız Gittigidiyor’un seçeneğini, eğer yok benim ürünüm her iki pazarda da satılsın diyorsanız ikisini seçeneği onaylayın. “Kaydet ve Devam Et” tuşuna basarak Ürün ekleme işlemini onaylayınız.
Bu hazırladığımız ürünleri Ürün Listesinden görüntüleyebiliriz. Yayınladığımız pazarlardan satıştan kaldırabiliriz veya satışını düzenleyebiliriz(Toplu fiyat güncelleme seçeneğimiz de mevcuttur).
Görselde de gördüğünüz üzere.. Ürünlerimizin listesi, işlemini sürdüren ürünler, alış ve satış fiyatları (indirimli fiyat da dahil olmak üzere) görüntülenmekte. Düzenle butonuna tıklayarak gerekli fiyat düzenleme ürün bilgileri düzenleme sayfasına geçiş yapabiliriz. Örnek olarak son eklenen ürünümüzün özelliklerini düzenlemek, görmek için düzenleme sayfasına girelim.
Gördüğünüz üzere ürünün bilgileri vs. her şey önümüze geliyor… Garanti türünü belirleyebilirsiniz. Marka belirleyebilirsiniz yeniden..
Eklediğiniz ürünlere göre özelliklerin listelendiği ürün özellik sayfası. Bu sayfadan yeni ürün özelliği ekleyebilirsiniz. Düzenleme ve silme işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.
Bu ürünlerin özelliklerinin değerleri..
Bu sayfada da Ürün Özellik sayfasındaki gibi Yeni ürün özellik değeri girebilir, silme ve düzenleme işlemi yapabilirsiniz.
Ürün özellikleri yanı sıra bir de Kombinasyonlar bulunmaktadır. Bu kombinasyonlar ürününüzün çeşitliliğini gösteriyor. Fakat buradaki kombinasyonlar üzerinde herhangi bir değişiklik yapamaz, düzenlemede bulunamazsınız(Yeni kombinasyon eklemek dışında).
Görselimizde Kombinasyon değerleri.., Renk çeşitleri. Yeni kombinasyon değeri ekleyebilirsiniz fakat mevcut tanımlı ortak değerler üzerinde değişiklik yapılamaz.